Μάθημα πολιτικής εκπαίδευσης για τις επόμενες γενιές η παγκόσμια προσβάσιμη ΕΡΤopen

Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος

Της Κατερίνας Σαρικάκη, καθηγήτριας Πολιτικής Επικοινωνιών στο Ινστιτούτο Επικοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ το δράμα είναι ότι οι εγχώριες και διεθνείς φωνές που εναντιώθηκαν στο εξαναγκαστικό κλείσιμο της, συνάντησαν μια παντελή έλλειψη διαλόγου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, τη σιωπή των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας και την σιωπηλή ανοχή κάποιας Ευρω-ελίτ. Αυτό όμως δεν είναι ένα τοπικό, ελληνικό δράμα. Είναι μια περίπτωση που αφορά το μέλλον των κανόνων δικαίου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την κοινωνική συνοχή και το δημόσιο συμφέρον, καθώς επίσης και την ποιότητα ζωής για τις επόμενες γενιές.

Το εξαναγκαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ ξεσήκωσε μαζικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, απεργίες και πράξεις αλληλεγγύης στον ελλαδικό χώρο, αποδοκιμαστικές αντιδράσεις διεθνών οργανισμών στην Ευρώπη, εκατοντάδες χιλιάδες αναφορές στον ευρωπαϊκό τύπο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης…

View original post 177 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s